[Skip Main Navigation]
Üdvözöljük a Koli.hu portálon

TÁJÉKOZTATÓ PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN FELVETT HALLGATÓK KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Kedves Elsőéves Hallgatónk!

Sikeres egyetemi felvételéhez szívből gratulálunk.

Az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk az Ön számára rendelkezésre álló kollégiumi lehetőségekről.

Az elsőéves hallgatók számára szervezett kollégiumi felvételi eljárás véget ért ugyan, de annak lezárultával is maradtak fenn férőhelyek egyes kollégiumokban, illetve történtek, történnek lemondások is a felvettek részéről.

Amennyiben Ön ezekre a helyekre jelentkezni kíván, úgy egy kérvényt kell kitölteni a kollegiumok.unideb.hu/varolista honlapon és benyújtania az ott meghatározott módon.

A várólistás kérelmek fogadása folyamatos, a férőhelyek alakulásának függvényében történnek a behívások, elsőként már augusztus 28-án.

Amennyiben Önt debreceni székhelyű képzésre nyert felvételt, úgy elsősorban, a Veres Péter Kollégiumot, a Sportkollégiumot, a Borsos József Kollégiumot, a Tisza István Kollégiumot, a Weiner Leó Kollégiumot és a Markusovszky Lajos III. Kollégiumot ajánljuk. Ezekben a kollégiumokban a rendes eljárások után is maradt fenn, illetve a lemondások nyomán keletkezett több-kevesebb üres férőhely, amelyeket várólistáról töltünk fel. Továbbá ezek a kollégiumok lefedik gyakorlatilag az összes kampuszt.

Amennyiben Ön az Egészségügyi Karra nyert felvételt, úgy a Nyíregyházi Kollégiumot ajánljuk figyelmébe a lehetőségek közül. A Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karra felvételt nyertek számára a Hajdúböszörményi Kollégiumba történő jelentkezést javasoljuk.

Természetesen a várólistás jelentkezés teljesen szabad, bármelyik kollégium, bármilyen férőhelytípusát megjelölheti, akár valamennyit is.

Végzetül néhány szót kell ejtenünk a rendszeres szociális ösztöndíjról, amelyet egyetemünkön a kollégiumi felvételi eljárással közösen lehet megpályázni. Sajnos a jogszabályi rendelkezések értelmében azok a hallgatók, akik önköltséges finanszírozási formában kezdik meg tanulmányaikat, mindaddig, amíg át nem kerülnek állami ösztöndíjas finanszírozásba, nem kaphatnak szociális ösztöndíjat rendszeres és rendkívüli (egyszeri) juttatásban sem. (Ez a rendelkezés igaz az ösztöndíjak jelentős részére.)

Amennyiben Ön kivételesen állami ösztöndíjas helyre nyert felvételt, úgy azt javasoljuk, hogy a nyújtson majd be méltányossági kérelmet a rendszeres szociális ösztöndíjra vonatkozólag a koli.unideb.hu honlap nyitólapján várhatóan szeptember végén megjelenő általános tájékoztató szerint. A szociális ösztöndíjas pályázatokhoz, kérelmekhez csatolandó igazolások körét ezen koli.unideb.hu honlap Kitöltési útmutató menüpontjában találja meg.

Végezetül sikeres várólistás jelentkezést kívánunk! Reméljük, viszontlátjuk valamelyik kollégiumunkban!

Debrecen, 2017. augusztus 25.

Debreceni Egyetem
Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság

Legfrissebb hírek

koli.unideb.hu © 2006-2017 DE Egyetemi Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság - 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.